Nieuws

IEXProfs online magazine over duurzaam beleggen

Wat is de invloed van de coronacrisis op duurzaam beleggen? Net als bij technologie worden trends versneld, zo blijkt. Assetmanagers vertellen hoe zij duurzaam beleggen aanpakken.

Er is geen plan B als het om het klimaat gaat. Steeds meer beleggers beseffen dat ook. Waar duurzaam eerst voorbehouden was een een groep professionals en vooruitstrevende particuliere beleggers, is het mede door de coronacrisis, dit jaar echt een vaste waarde in de portefeuille geworden. 

In dit magazine de visies op duurzaam beleggen van: 

  • Triodos Investment Management - Wat is er nodig om de transitie naar een duurzame post-corona-economie te versnellen, en welke rol kunnen investeerders daarin spelen? Econoom en hoofdstrateeg Hans Stegeman van Triodos Investment Management heeft daar uitgesproken ideeën over. “Beter scoren dan de benchmark is in elk geval geen reden om tevreden achterover te leunen.”

  • BNP Paribas Asset Management - Een CO2-neutraal Europa in 2050 is geen droom, maar wel degelijk haalbaar. Daarvoor moet de Unie wel een aantal serieuze stappen zetten. Een optie is de opschaling van groene waterstof, zodat bedrijven dat kunnen gebruiken als schone energiebron. Mark Lewis, Chief Sustainability Strategist van BNP Paribas Asset Management legt uit hoe dat zit. 

  • BlackRock - Ontdek waarom duurzame indexbeleggingen de duidelijkheid bieden waaraan beleggers behoefte hebben bij de opbouw van duurzame portefeuilles die aansluiten bij hun beleggingsdoelen.

  • Refinitiv - Robert Jenkins van Refinitiv analyseert waarin ESG-fondsen feitelijk beleggen en waarom technologieaandelen zo'n belangrijke rol spelen in de meest actieve Amerikaanse ESG-fondsen en bij duurzaam beleggen.

  • ACTIAM - Duurzame transitie dwingt beleggers tot herijking portefeuille. 

  • SPDR ETF's  - SPDR ETF’s worden uitgegeven door State Street Global Advisors, de vermogensbeheerafdeling van State Street. Deze opzet biedt SPDR de mogelijkheid om verder te bouwen op de duurzame ervaring die als sinds 1985 in de organisatie bestaat. State Street Global Advisors beheert inmiddels meer dan 353 miljard dollar aan vermogen waarin duurzaamheid is geïntegreerd.

  • NN Investment Partners - De wereldwijde markt voor groene obligaties zal volgens NN Investment Partners (NN IP) groeien van circa 662/672 miljard euro nu naar een biljoen euro eind 2021 en twee biljoen euro eind 2023. NN IP waarschuwt echter dat beleggers heel goed moeten kijken naar de beoordelingen van groene obligaties, want ongeveer 15% van de emissies is afkomstig van bedrijven die betrokken zijn bij controversiële praktijken die in strijd zijn met milieunormen.

  • T. Rowe Price - Duurzaam beleggen leidt tot succes in een post-coronaviruswereld. De coronaviruspandemie heeft binnen enkele maanden de trends op ESG-gebied jaren vooruit doen springen.

 

Nieuw: IEXProfs online magazine over duurzaam beleggen

Lees meer over duurzaam beleggen in ons nieuwe online magazine "Een nieuw tijdperk voor duurzaam beleggen".

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie