Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

BNP Paribas AM - Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

Geldmarkten kunnen nog steeds concurrerende rendementen bieden, ook nadat de centrale banken ruime liquiditeit verschaften voor economisch herstel, aldus BNP Paribas AM.

Enorme geldinjecties door centrale banken om de economische gevolgen van de pandemie te helpen bestrijden hebben de rente omlaag gedreven - en ook het absolute rendement. Zorgvuldige selectie en diversificatie maken het echter mogelijk dat beleggers op de geldmarkt nog steeds behoorlijke rendementen kunnen vinden, zegt Philippe Renaudin, hoofd van de wereldwijde geldmarkten.

In de VS impliceert het nieuwe monetaire beleidskader van de Federal Reserve (Fed) dat de rente zeer lang laag zal blijven. Dit creëert, in combinatie met aanhoudende kwantitatieve versoepeling (QE; het kopen van activa om geld in de economie te pompen), omstandigheden die goed zijn voor risicovolle activa als aandelen en goud en minder gunstig voor de Amerikaanse dollar.

Als we naar de Amerikaanse geldmarkten kijken, heeft de Fed na de marktonrust in maart goed werk verricht, door de markten te kalmeren en liquiditeit te verschaffen. Dit heeft geleid tot lage Amerikaanse rendementen en spreads. Certificates of deposit, bijvoorbeeld, worden nu verhandeld op 15 bp - dat is een fractie van de 80-100 bp op het hoogtepunt van de crisis.

Voor ons is de sleutel tot deze markten het kopen van liquide papier. Zo wordt 30-40% van onze portefeuilles belegd in bankdeposito's met rendementen die dicht bij de fed funds fixing liggen. De rest wordt belegd in papier met verschillende looptijden, vooral bij banken en met name in looptijden van drie tot zes maanden. Wij hebben een voorkeur voor deze effecten. Met deze allocatie hebben we een positief dagelijks rendement kunnen bieden en we hebben er vertrouwen in dat we dit positieve niveau een paar maanden kunnen handhaven.

Lees in deze volledige analyse waarmee u rekening moet houden bij het beleggen in geldmarkten. 

Luister naar deze podcast voor inzichten in beleggen in geldmarkten. 

Lees meer

Assetallocatie