Nieuws

NN IP en MN bundelen krachten bij emerging markets debt

Het EMD-team en de EMD-beleggingen van MN worden overgeheveld naar NN Investment Partners. Het gecombineerde EMD-team telt 25 beleggingsexperts en beheert ongeveer zestien miljard dollar.

NN Investment Partners (NN IP) en MN bundelen hun krachten op het gebied van Emerging Markets Debt (EMD) door het EMD-team en de intern beheerde EMD-beleggingen (vier miljard dollar) van MN over te hevelen naar NN IP.

Hierdoor kunnen NN IP en MN samenwerken aan de verdere ontwikkeling van hun ESG-geïntegreerde beleggingsoplossingen voor EMD.

Dankzij deze krachtenbundeling behoort het EMD-team van NN IP naar eigen zeggen tot een van de meest prominente EMD-capaciteiten ter wereld. De overdracht gaat in per half september 2020.

Het gecombineerde EMD-team beheert een vermogen van ongeveer zestien miljard dollar in EMD Hard Currency, Local Currency en EM Corporate Debt. Zes ervaren beleggingsexperts zullen worden toegevoegd aan het EMD-team van NN IP, waarmee het totaal uitkomt op 25 beleggingsprofessionals.

De specifieke aandacht van het EMD-team van MN op maatwerkoplossingen met ESG-integratie en de kennis van de pensioenfondsensector vormt een aanvulling op de focus van NN IP op het ontwikkelen van oplossingen voor de institutionele markt.

Schaalgrootte telt

Onder leiding van Marcin Adamczyk, Head of EMD bij NN IP, zal het gecombineerde team de gezamenlijke expertise afstemmen en verder uitbreiden en zich tegelijkertijd inzetten om de bestaande fondsbeleggingen en het beheer van institutionele mandaten volledig te verzorgen. De teamleden werken nauw samen om te zorgen voor een goede overdracht en integratie van de EMD-beleggingen die het EMD-team van MN intern beheert. Voor de bestaande klanten van MN blijft de toegang tot senior beleggingsexperts ongewijzigd.

Hein Brans, Director of Asset Management bij MN: “Volgens het oude adagium moet je eigen teams hebben met zoveel mogelijk activa. Hoewel schaal een belangrijke factor blijft, streven we naar de beste oplossing voor onze klanten. In dit scenario blijven de kosten voor onze klanten aantrekkelijk, terwijl we kunnen profiteren van de uitgebreide EMD-kennis van NN IP, de dienstverlening voor onze klanten kunnen uitbreiden en de continuïteit verbeteren. Bovendien komt ons EMD-productontwerp, dat de ESG- en SDG-gerelateerde doelstellingen van onze pensioenklanten volledig integreert, beschikbaar voor een groter publiek.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's