Nieuws

Meer risico en lager rendement ESG-beleggen

Een particuliere belegger accepteert meer risico en een lager rendement bij een duurzame belegging, aldus de AFM.

De AFM deed onderzoek met experimenten onder particuliere beleggers. Zo kregen mensen verschillende gefingeerde advertenties te zien. Daaruit bleek dat als alle kenmerken verder identiek zijn, beleggers een grote voorkeur hebben voor een duurzame belegging.

Bovendien leek een duurzame belegging net zo aantrekkelijk als een gewone belegging die een lager risico of hoger verwacht rendement heeft.

Beleggers lijken een lager rendement te accepteren om duurzaam te kunnen beleggen. De AFM vindt het daarom belangrijk te weten hoe informatie over duurzaamheid wordt vormgegeven en welke invloed de marketing van duurzame producten heeft op het beleggingsgedrag van consumenten, aldus de toezichthouder.

"Zij moeten bij elke financiële beslissing, duurzaam of niet, goed geïnformeerd worden en een product afnemen dat past bij hun behoefte."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie