Nieuws

De case voor Zwitserse aandelen

In de afgelopen 20 jaar presteerden Zwitserse aandelen veel beter dan de MSCI World en MSCI Europe. Volgens Eleanor Taylor Jolidon van UBP AM is dat geen toeval. Zij voorspelt dat het de komende jaren niet anders zal zijn.

Fondsmanager Eleanor Taylor Jolidon van UBP AM houdt er een duidelijke aandelenvisie op na. “Het doel van aandelenbeleggers is om in bedrijven te beleggen die structureel waarde creëren. Dat leidt uiteindelijk altijd tot hogere koersen."

Volgens haar telt de Zwitserse beurs een bovengemiddeld aantal van dat soort bedrijven. "Dat is de reden dat de Zwitserse beurs het structureel beter doet dan de MSCI Word en MSCI Europa."

 

De brede Zwitserse winstgroei is opvallend stabiel. Dat blijkt ook dit jaar weer met een gemiddelde winstdaling van 8%. Taylor Jolidon stelt: "Als een Zwitsers bedrijf wordt toegevoegd aan een wereldwijde aandelenportefeuille, dan verbetert dat volgens onze analyses het rendement van de totale portefeuille, terwijl het risicoprofiel ook nog eens verbetert."

Cashflow-rendement op investeringen is in de beleggingsanalyses van UBP AM de belangrijkste waarderingsmaatstaf. En die dure Zwitserse frank dan? Die pakt eerder positief dan negatief uit.

"Het dwingt Zwitserse bedrijven tot financiële discipline en het verkopen van de beste producten. Innovatie is daarbij key. Dat de Zwitserse markt zoveel farmaceutische bedrijven kent is een grote plus.”

Eleanor Taylor Jolidon van UBP

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie