Nieuws

Larry Fink: Beurs is overgewaardeerd

Volgens Larry Fink, CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder, onderschat de beurs de economische schade van het coronavirus.

Volgens de CEO van BlackRock zijn beleggers te ver doorgeschoten in hun optimisme over de toekomstige winstgroei bij bedrijven. Larry Fink (zie foto) sluit zich daarmee aan bij een reeks andere financiële influentials, zoals bijvoorbeeld Allianz-adviseur Mohamed El-Erian.

Volgens FoxBusiness is momenteel zelfs een overgrote meerderheid van 78% van Amerikaanse fondsmanagers van mening dat aandelen duur zijn.

Het beleggersoptimisme is "fragiel, neurotisch en bijna gevaarlijk,” zegt bijvoorbeeld Michael Hartnett, chief investment strategist van Bank of America.

Geen controle 

Fink wijst met name op de Verenigde Staten, waar de toename van het aantal corona-infecties momenteel met meer dan 30.000 per dag op het hoogste niveau van de voorbije maanden ligt. Er is dus geen sprake van dat het virus onder controle is.

"De markten zijn waarschijnlijk te ver op de feiten vooruitgelopen. Ik denk dat beleggers onderschatten hoe groot de schade is bij kleine en middegrote bedrijven,” aldus Fink tijdens de World Government Summit, meldt CNBC.

Faillissementsgolf

Er zijn volgens Fink uiteraard ook bedrijven die dit jaar meer of evenveel verdienen dan in 2019, maar dat zijn eerder uitzonderingen dan de norm. Volgens CNBC dreigt voor meer dan 100.000 Amerikaanse MKB-bedrijven het faillissement.

"The market is probably a little ahead of itself at this time, because I still believe we are witnessing real tragedies in the small and medium businesses"

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie