Nieuws

Melinda Rook voorzitter CFA Society VBA Netherlands

CFA Society VBA Netherlands benoemt Melinda Rook als voorzitter, Jeroen Bos wordt vice-voorzitter

Melinda Rook (zie foto) is sinds 2014 betrokken als bestuurslid. Zij volgt Jacco Heemkerk op, die na vijf jaar het voorzitterschap heeft overgedragen. Ook vice-voorzitter Alfred Slager zwaait af. Hij zal worden opgevolgd door Jeroen Bos, die evenals Rook een lange staat van dienst heeft als bestuurslid.

CFA Society VBA Netherlands is op 1 januari 2018 ontstaan uit de fusie tussen CFA Society Netherlands en VBA beleggingsprofessionals. Het aantal leden bedraagt momenteel ruim 2000 en laat sterke groei zien. "Als stabiele, betrouwbare en proactieve beroepsvereniging is zij een essentieel onderdeel van de Nederlandse beleggingsindustrie. De vereniging staat haar leden bij gedurende hun gehele carrière. Zij is een groot promotor van ethisch gedrag en professionele standaarden in de markt en om deze missie te ondersteunen organiseert zij een breed scala van evenementen en bijeenkomsten."

Daarnaast is er een groot aanbod van beroepsopleidingen, waaronder de internationaal erkende opleiding tot Chartered Financial Analist, het op de Europese en Nederlandse markt georiënteerde RBA programma en het ‘MiFID II Stay Compliant Program’ waarmee zowel leden als niet leden hun bekwaamheid en kennis aantoonbaar kunnen maken.

Fusie succesvol afgerond

Jacco Heemskerk, de scheidend voorzitter zegt: “Sinds 2012 heb ik me als vrijwilliger en bestuurslid met hart en ziel ingezet voor de vereniging. Het was een voorrecht om dat de afgelopen vijf jaar als voorzitter te mogen doen. Ik voel onze verantwoordelijkheid als beroepsgroep om een bijdrage te leveren aan de toekomst van onze sector. De fusie die Alfred Slager en ik samen met o.a. onze directeur Anne-Marie Munnik hebben mogen begeleiden, geeft ons een belangrijke stem in de sector. Met trots kan ik vaststellen dat er in 2020 een organisatie staat die veel te bieden heeft voor onze leden, en met toegevoegde waarde voor de sector als geheel.

Melinda Rook: “Jacco en Alfred hebben hun rollen de afgelopen jaren met enorme inzet uitgevoerd en met duidelijk resultaat. De vereniging biedt een breed aanbod van permanente educatie, evenementen en carrière management en wordt daarin gesteund door diverse op inhoud gedreven commissies die worden gedragen door onze gewaardeerde vrijwilligers. Ik zie er naar uit om samen met Jeroen vanuit onze nieuwe functies bij te dragen aan het bevorderen van onderwijs en kennis, met bijzondere aandacht voor hoge standaarden in normen, waarden, gedrag en vaardigheden. Als inclusieve en adaptieve organisatie met een toegewijd netwerk van leden die de beleggingsindustrie vormt en versterkt werken we mee aan het vergroten van het vertrouwen in de sector.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie