Nieuws

Nieuw! Certificaat voor ESG-beleggen

CFA Society VBA Netherlands is een samenwerkingsverband aangegaan met CFA Society UK, zodat leden en niet-leden van de vereniging hun ESG-kennis aantoonbaar kunnen maken.

Het begon in het Verenigd Koninkrijk. In december 2019 werd de certificering voor ESG-beleggen gelanceerd door CFA Society UK. Het certificaat is geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar ESG-kennis en -vaardigheden in de beleggingsindustrie en ziet nu al een hoge mate van acceptatie.

In het Verenigd Koninkrijk hebben zich in de afgelopen drie maanden meer dan 1500 kandidaten aangemeld om het opleidingsprogramma te doorlopen. De introductie volgde op een succesvol pilotprogramma in september 2019.

Deelnemers aan het pilotprogramma – velen senior professionals - vertegenwoordigden een breed spectrum van de beroepsgroep, waaronder vermogensbeheerders, consultants en pensioenuitvoerders.

ssss

CFA Society VBA Netherlands kon niet achterblijven en is een samenwerkingsverband aangegaan met CFA Society UK om het programma vanaf april 2020 ook beschikbaar te maken in Nederland.

Anne-Marie Munnik, RBA, directeur van CFA Society VBA Netherlands: “Met het CFA UK Certificate in ESG Investing kunnen wij een programma aanbieden waarmee beleggingsprofessionals in Nederland hun bekwaamheid in en kennis van ESG beleggen aantoonbaar kunnen maken."

"Geen rekening houden met ESG-factoren in een beleggingsportefeuille is eigenlijk geen optie meer. Het programma is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de vereniging en wordt aangeboden in de Engelse taal.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie