Nieuws

Hasenstab kiest voor yens en franken

Obligaties gedenomineerd in Japanse yens of Zwitserse franken zijn ook in deze onrustige coronatijden een veilige haven, zegt Michael Hasenstab, obligatiebelegger bij Franklin Templeton.

Japanse yens en Zwitserse franken zijn goud waard in deze onzekere tijden. Dat zegt Michael Hasenstab van vermogensbeheerder Franklin Templeton in een videogesprek met zijn CIO, Sonal Desai.

 

Het door Hasenstab beheerde Global Bond Fund heeft 21% exposure naar yen-leningen. Dat is veel meer dan gemiddeld. Hetzelfde geldt voor Zwitserse francs. Volgens Hasenstab is het hoge spaaroverschot in deze landen zijn belangrijkste motivatie. Het door Morningstar als matig gewaardeerde Templeton Global Bond Fund heeft 12,2 miljard dollar onder beheer.

 

 

Zorgenkind energie 

 

Desai geeft in hetzelfde gesprek aan dat zij kansen ziet in high yield- en investment grade-obligaties. Tenminste, als er goed wordt geselecteerd, want ook zonder de corona-uitbraak zat er een shake-out aan te komen. "Obligaties met lage credit ratings waren begin dit jaar veel te duur."

 

Desai denkt dat het grootste deel van deze shake out nu wel achter de rug is. Er zijn een paar sectoren waar ze zich nog wel zorgen over blijft maken. Met name energie kan nog heel lang problematisch blijven.

 

“Het is duidelijk dat Saoedi-Arabië en Rusland dit het perfecte moment vinden om de Amerikaanse schalieproducenten uit de markt te drukken”, zegt ze. "Deze Amerikaanse bedrijven hebben tientallen miljarden aan schuld uitstaan." Hasenstab en Desai staan niet te trappelen om die schuld te kopen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen