Nieuws

Gerard van Olphen nog vier jaar bestuursvoorzitter APG

Gerard van Olphen is door de raad van commissarissen van APG Groep per 9 maart 2020 herbenoemd tot bestuursvoorzitter voor vier jaar. Aandeelhouders van APG Groep hebben ingestemd met deze benoeming en de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd.

Uit het persbericht van APG: "Gerard van Olphen startte in maart 2016 als bestuursvoorzitter bij APG. In de afgelopen vier jaar heeft hij leiding gegeven aan de beweging van APG om de pensioenwaarde van de deelnemers van de pensioenfondsen waarvoor APG werkt te maximaliseren."

"De effectiviteit en efficiency van de organisatie zijn verder vergroot en de kosten per deelnemer zijn jaar op jaar gedaald. Er staat een solide beleggingsorganisatie die het ingelegde pensioengeld op duurzame en verantwoorde wijze en met goede rendementen belegt. De uitvoering van de pensioenadministratie is robuust en verder versterkt. Niet-kernactiviteiten als Inadmin en Loyalis zijn verkocht."

Pieter Jongstra, voorzitter raad van commissarissen APG: “Fijn dat we met hem kunnen doorbouwen aan een verder herstel van vertrouwen van de samenleving in de pensioensector. Vanuit de raad van commissarissen kijken wij uit naar de voortzetting van de samenwerking met hem.”

APG beheert 538 miljard euro pensioenvermogen voor 4,5 miljoen deelnemers.

Loopbaan

Voordat Van Olphen in dienst trad bij APG was hij korte tijd voorzitter van de raad van bestuur van Vivat Verzekeringen (tot september 2015). In 2013 werd hij door het Ministerie van Financiën gevraagd om voorzitter van de raad van bestuur van SNS Reaal te worden. Hij voltooide succesvol de herstructurering van dat bedrijf.

In de 28 jaar daarvoor vervulde Gerard van Olphen diverse (leidinggevende) posities in de financiële sector. Van 2002 tot 2013 was hij Chief Finance & Risk Officer bij Achmea, waar hij in 2008 ook werd aangesteld als vicevoorzitter van de raad van bestuur.

Verder was Van Olphen CFO bij NIB Capital, CEO bij NIBC Asset Management, Chief Finance & Risk Officer en Manager Financiële Informatie bij Reaal Verzekeringen. Hij begon zijn carrière bij Amro Bank als EDP-auditor.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's