Nieuws

5G maakt obligatiebeleggers blij

5G zal volgens vermogensbeheerder Vontobel leiden tot minder banen, lagere lonen, afnemende inflatie en dalende rentes. Het is dus een echte jobkiller, maar prima voor obligatiebeleggers.

Het veel bejubelde 5G is in werkelijkheid een jobkiller en de weg naar een wereld met nog minder inflatie en een lagere rente. Dat zegt Mondher Bettaieb Loriot, hoofd bedrijfsobligaties bij Vontobel tegenover Citywire. "De 5G-wereld is een lage rentewereld."

Het belangrijkste effect van 5G is volgens Bettaieb Loriot dat bedrijven nog meer zullen inzetten op automatisering. "Dat betekent dat bedrijven een deel van hun prijsflexibiliteit zullen verliezen, waardoor de investeringsquote daalt, net als de lonen en consumentenbestedingen. Gewone banen zullen verdwijnen, zoals ooit de dodo is uitgestorven."

Nieuwe industriële revolutie

De industrie is de sector waar de automatisering het meest verandert. Maar ook andere traditionele sectoren, zoals de zorg, de overheid of het bankwezen zullen volgens Bettaieb Loriot worden getroffen.

Voor beleggers betekent de lage inflatiewereld dat obligaties ook de komende jaren nog prima kunnen renderen. Een lagere inflatie vertaalt zich immers in lagere rentes. Volgens Bettaieb Loriot zullen er in Europa en de VS nog voldoende koopwaardige obligaties te vinden zijn. Dankzij 5G!

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022