Nieuws

Dit zijn de beste asset-allocatie-rapporten

De Asset Allocation Awards, de prijzen voor de beste assetallocatierapporten, zijn uitgereikt. Aberdeen Standard Investments ging naar huis met de mooiste prijs, de Asset Allocation Award Overall. Geen beleggingshuis gaf vorig jaar betere assetallocatie-adviezen af. Wie wonnen de andere prijzen?

Het was alweer de vijfde keer dat Eelco Ubbels van Alpha Research de Asset Allocation Awards uitreikte. Maandelijks spit Ubbels zestig assetallocatierapporten door van even veel beleggingsinstellingen.

Op basis van deze rapporten stelt hij maandelijks de beleggingsconsensus samen. Maar wat zijn alle analyses waard? Dat houdt Ubbels elk jaar keurig bij.

Het is de basis van de toekenning van de verschillende Asset Allocation Awards in de categorieën asset allocatie (algemeen), regio-allocatie, sectorallocatie én asset allocatie overall.

Criteria

Er is wel een aantal criteria waaraan een rapport of huis moet doen om mee te kunnen dingen naar de prijzen.

Zo moeten rapporten publiekelijk toegankelijk zijn, drie jaar bestaan, frequent verschijnen, een duidelijke publicatiedatum kennen, heldere aanbevelingen bevatten en voor vier van de vijf beleggingscategorieën (cash, grondstoffen, vastgoed, obligaties en aandelen) moet minimaal een advies worden gegeven.

Dit zijn de winnaars van de Asset Allocation Awards, jaargang 2020

Asset Allocatie - Aberdeen Standard Investments
"Zeer compleet met concrete aanbevelingen, die leidden tot een outperformance van 3,17%."

Fixed income - Wellington Management
"Overzichtelijke aanbevelingen met een korte toelichting per obligatiecategorie." Outperformance adviezen: 0,84%"

Regio-allocatie (aandelen) - Columbia Threadneedle Investments
"Bleef vorig jaar als een van de weinigen enthousiast over Amerikaanse aandelen, waardoor het een outperformance boekte van 1,22%."

Sectorallocatie  - ING Investment Office (2e jaar op rij)
"Mede omdat ING als enige de sector energie het gehele jaar onderwogen had, werd een ourperformance van 0,96% behaald."

Asset Allocatie Overall - Aberdeen Standard Investments
"De outperformance van 1,73% kwam niet uit de lucht vallen. De aanbevelingen zijn concreet, compleet en consistent goed." Het leidde tot een outperformance van 1,73%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie