Nieuws

Sterke groei indexproducten in Q4 2019

Beleggers hebben in het laatste kwartaal van vorig jaar voor een recordbedrag aan indexproducten gekocht, constateert BlackRock.

De wereldwijde markt van indexproducten groeide vorig jaar hard en vooral in het laatste kwartaal deden ETF-uitgevers goede zaken. De totale instroom in de laatste maanden van 2019 bedroeg maar liefst 206,7 miljard dollar.

In het hele jaar ging er voor 559 miljard dollar aan nieuw kapitaal naar de passive beleggingsmarkt. Hier leest u het hele rapport.

Nooit eerder kochten beleggers in een kwartaal zo veel obligatie-ETF's (+66,7 miljard dollar). Ook Amerikaanse aandelen waren geliefd (+66,3 miljard dollar).

Het vierde kwartaal was tevens het enige kwartaal van 2019 dat beleggers brood zagen in Europese aandelen (+12,2 miljard) euro. In de overige kwartalen gingen Europese aandelen vooral in de uitverkoop.

De groei van de ETP-markt sinds 2000 is indrukwekkend

raex

Europa heeft nog een inhaalslag te maken

raex

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie