Nieuws

Schroders benoemt Pieter Dalderop tot algemeen directeur Benelux

Pieter Dalderop geeft inmiddels leiding aan de activiteiten richting distributiepartners en institutionele partijen in Nederland, België en Luxemburg. Hij rapporteert aan Karine Szenberg, hoofd Schroders Europa.

Dalderop werkte sinds 2013 voor Schroders als hoofd institutionele activiteiten Nederland, België en Luxemburg. Voor die tijd was hij in Londen actief voor Deutsche Bank en ABN Amro/RBS. Wim Nagler neemt de vorige verantwoordelijkheden van Dalderop over.

Pieter Dalderop van Schroders

Volgens Dalderop is Schroders sterk vertegenwoordigd in de Benelux, met name op het terrein van verantwoord beleggen, private assets en opkomende markten. “Dit zijn belangrijke focusgebieden voor partijen waarmee wij samenwerken. Daarnaast blijven wij ons richten op het leveren van een breed scala aan vermogensbeheerdiensten aan onze klanten in Nederland, België en Luxemburg."

Volgens Karine Szenberg, verantwoordelijk voor de activiteiten van Schroders in Europa, is de Benelux een kernregio, waar wordt ingezet op groei: “Wij bieden niet alleen toegang tot een breed palet aan beleggingsoplossingen maar wij hebben ons in de afgelopen jaren ook ontwikkeld tot een vertrouwde partner die samenwerkt met onze klanten in de zoektocht naar verantwoord rendement."

Schroders Benelux is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Per 30 juni 2019 bedraagt het vermogen onder beheer van Schroders Benelux 8,7 miljard euro.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie