Nieuws

Marjolein de Jongh hoofd Strategy & Change bij APG

Marjolein de Jongh is benoemd tot Managing Director Strategy & Change bij APG Groep. Zij is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de visie, strategie en langetermijndoelen van de grootste pensioenuitvoerder van Nederland.

De Jongh heeft ervaring op het gebied van grootschalige strategieprojecten en transformaties in de bancaire sector. Zij vervulde in de afgelopen vijftien jaar diverse internationale managementposities bij onder meer Royal Bank of Scotland, ING en Standard Chartered Bank.

Daarvoor werkte ze bij de rijksoverheid in diverse strategische beleidsfuncties.

Marjolein de Jongh van APG

 

Bestuurder Francine van Dierendonck van APG: “Onze sector is in verandering en APG wil als grootste pensioenuitvoerder deze verandering mede vormgeven. Als autoriteit op het gebied van pensioen en deelnemers, kunnen wij verschil maken, mits we heldere strategische keuzes maken en de organisatie wendbaarder wordt.”

APG is de grootste pensioenuitvoerder van Nederland en verzorgt met circa 3000 medewerkers bestuursadvisering, asset management, pensioenadministratie, pensioencommunicatie en werkgeversdiensten. APG voert deze werkzaamheden uit namens (pensioen)fondsen en werkgevers in de sectoren onderwijs, overheid, bouw, schoonmaak en glazenwassers, woningcorporaties, energie- en nutsbedrijven, sociale werkvoorziening, medisch specialisten en architectenbureaus.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's