Nieuws

Economische groeiversnelling opkomende markten op komst

De vier redenen om optimistisch te zijn over aandelen opkomende markten. Tom Wilson van Schroders AM zet ze op een rij.

2019 was al een goed jaar voor aandelen opkomende markten, maar volgend jaar kan nog wel eens veel beter worden. Tom Wilson, hoofd aandelen opkomende markten bij Schroders, blikt optimistisch vooruit.

Het is een typisch gevalletje preken voor eigen parochie, maar de door hem aangehaalde argumenten die voor een economisch groeiherstel in de opkomende markten pleiten, snijden wel hout.

 1. Chinese kredietimpuls
  De Chinese kredietmarkt is in de tweede helft van 2018 en in 2019 gestabiliseerd en verbeterd. Ondertussen wordt er monetaire en overheidsstimulering toegediend. Wilson rekent erop dat komend jaar de kredietgroei intact blijft.

 2. Losser monetair beleid overal
  Centrale bankiers in ontwikkelde landen hebben inmiddels weer een accommoderende houding aangenomen. De Fed heeft enkele renteverlagingen doorgevoerd en de ECB haalde QE weer van stal. Dat maakt ook een ruimer beleid in opkomende markten mogelijk.

 3. Dollar verzwakt
  Er is potentieel voor een zwakkere dollar in de komende twaalf maanden. Een zwakkere dollar gaat doorgaans gepaard met een stijging van valuta uit opkomende markten.

 4. Geen hernieuwde escalatie handelsconflict
  De voortdurende onderhandelingen tussen de VS en China duiden erop dat beide kanten een verdere escalatie wensen te voorkomen.

 Tom Wilson van Schroders

Wilson (foto) voorspelt voor 2020 een groeiversnelling van economieën in opkomende markten van 4,5%. Dat pakt ook gunstig uit voor de winsten.

Schroders voorspelt een gemiddelde winstgroei van 12%, terwijl waarderingen relatief aantrekkelijk zijn.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie