Nieuws

Pictet AM: Opkomende markten profiteren van dalende dollar

2020 markeert het einde van de bullrun van de dollar en dat heeft negatieve gevolgen voor beleggers in Amerikaanse aandelen. Europese aandelen, waarde-aandelen en obligaties uit opkomende markten bieden volgens hoofdstrateeg Luca Paolini van vermogensbeheerder Pictet AM de beste kansen.

Pictet AM verwacht dat de meeste ontwikkelde landen in 2020 geconfronteerd zullen worden met een economische groeivertraging. De Amerikaanse groei valt 0,8% terug tot 1,5%. De groei van de eurozone daalt 0,2% tot 0,9%.

Een lichte, technische recessie in de eerste helft van het jaar sluit Paolini niet uit. De kans op een echte recessie is volgens de strateeg 30%, veel hoger dan de consensusverwachting.

Luca Paolini van Pictet AM

Is dat slecht voor de financiële markten? Niet echt. Europese aandelen en de euro profiteren van het einde van de bullrun van de Amerikaanse dollar. Ook de economieën van India, Brazilië en Rusland profiteren van een zwakkere dollar en zien de economische groei volgend jaar waarschijnlijk aantrekken.

Met name Rusland biedt volgens Pictet fraaie beleggingskansen door aantrekkelijke waarderingen van aandelen en verstandig monetair en begrotingsbeleid.

raex

Waarde-aandelen gaan na hun underperformance van meer dan tien jaar in 2020 beter presteren dan groeiaandelen, verwacht Paolini.

EMD biedt beste obligatiekansen

Beleggers in vastrentende waarden mogen zich schrap zetten voor een uitdagend jaar. Staatsobligaties uit ontwikkelde markten leveren in 2020 een verlies op en ook bedrijfsobligaties zijn kwetsbaar, omdat centrale banken niet bereid lijken eenzelfde ruim monetair beleid als in het verleden te voeren.

EMD profiteert uiteraard van een goedkopere dollar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen