Nieuws

"Lagarde gooit het roer om"

Ze zijn er weer: de waanzinnige voorspellingen van Saxo Bank voor de markt en wereld in 2020. Eentje ervan is een ECB-renteverhoging volgend jaar.

De ECB begint komend jaar met renteverhogingen. Aan het eind van het jaar staat de beleidsrente in Europa zelfs weer boven het nulpunt, aldus een waanzinnige voorspelling van Saxo Bank.

De Deense financial komt rond het jaareinde traditioneel met verschillende voorspellingen naar buiten, die met een knipoog bekeken moeten worden. Ze zijn geen onderdeel van officiële voorspellingen, maar worden door beleggers wel gewaardeerd. 

De reden voor de renteverhogingen die Saxo nu voorspelt, is overigens een radicale draai van de ECB. Omdat de nieuwbakken bankpresident Christine Lagarde vreest voor de toekomst van de banksector, besluit ze het renteroer om te gooien.

Hongarije gaat

Andere waanzinnige voorspellingen - tien in totaal - zijn een vertrek van Hongarije uit de EU (ze leren van de Brexit), een winter in de techsector en de introductie van een speciale America First-belasting, waarbij bedrijven die in de VS produceren worden bevoordeeld, door Donald Trump. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

    Impact beleggen