Nieuws

Londense kantorenmarkt heeft nog meer herstelpotentieel

Bij meer duidelijkheid over Brexit zouden Britse vastgoedbeleggingsfondsen wel eens 10% meer waard kunnen worden, aldus Morgan Stanley.

Volgens analisten van Morgan Stanley kunnen Britse beleggers in kantoorgebouwen, waaronder British Land en Land Securities nog eens 10% stijgen naarmate de vraag naar Britse vastgoed groeit en de economische groei versnelt.

De koersen van Londense kantooreigenaren zijn gestegen van dieptepunten in augustus, maar zouden het nog 5 tot 10% beter kunnen doen, schrijft Bloomberg

De katalysatoren achter verder herstel zijn het wijken van het gevaar van een no-deal Brexit en de goede resultaten die beide vastgoedbeleggers laten zien. 

Vastgoed naar overwogen

De analisten zien nu een jaarlijkse huurgroei van 2% tot 2,5% voor de komende paar jaar, eerder waren ze daar wat pessimistischer over.

En deze groei kan oplopen tot ongeveer 5%, als meer specifieke zorgen rond flexibele kantoorruimten en overaanbod afnemen, voorspellen de analisten.

Morgan Stanley heeft zijn aanbevelingen voor vier van die Londense kantoorverhuurders - British Land, Land Securities, Great Portland Estates en Derwent London - opgewaardeerd naar overwogen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022