Nieuws

Grootste assetmanagers doen niets voor Parijs

Wel mooie woorden, maar niet de bijpassende daden. Volgens denktank InfluenceMap spreken de meeste grote assetmanagers bedrijven er niet op aan de klimaatdoelen van Parijs te halen. Uitzonderingen zijn Allianz, Legal & General, en UBS.

De vijftien grootste vermogensbeheerders ter wereld, met een totaal vermogen van 37 biljoen dollar, doen weinig om de Parijse klimaatdoelstellingen te halen, zo blijkt uit een rapport van InfluenceMap.

De Britse denktank stelt vast dat de aandelenportefeuilles van de grootste vermogensbeheerders niet zijn afgestemd op de doelstellingen van Parijs (opwarming onder de twee graden houden). Alleen Allianz, Legal & General en UBS werken sterk en consequent samen met bedrijven om hun CO2-emissies omlaag te brengen. 

De prestaties van ondernemingen op het gebied van klimaatbetrokkenheid is eenvoudig te achterhalen door bijvoorbeeld hun stemgedrag te anayseren. BlackRock en Capital Group stemden in 2018 tegen 90% van de resoluties die de doelstellingen van Parijs ondersteunen.

raex

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen