Nieuws

Smartphones versnellen groei markt voor videogames

De wereldwijde inkomsten uit videogames zijn vorig jaar met 11% gestegen. Volgens vermogensbeheerder Capital Group zal die groei doorzetten.

Wie thuis puberjongens heeft rondlopen, weet dat zij weinig nodig hebben om zich niet te vervelen. Een goed werkende gameconsole volstaat. Videogames zijn volgens Capital Group, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, het snelst groeiende segment van de wereldwijde entertainmentsector.

Deze groei wordt vooral gedragen door het groeiende gebruik van games op smartphones en tablets. Een dure gameconsole of pc is niet langer nodig om een game te kunnen spelen.

Daarnaast heeft de populariteit van internet-streaming en gratis games volgens Capital Group de markt geopend voor meer gamers dan ooit tevoren.

raex

China is 's werelds snelst groeiende markt voor videogames, met een omzetstijging van ongeveer 14% per jaar. Het land telt 598 miljoen gamers en volgens een studie van onderzoeksbureau Niko Partners speelt ongeveer 95% mobiel.

Winstmachine

De populairste videogames genereren inmiddels veel meer inkomsten dan individuele films, boeken of muziek. Zo kroonde het videospel Grand Theft Auto V zich eerder dit jaar tot het best scorende entertainmentproduct aller tijden.

GTA V heeft sinds de lancering zes jaar geleden meer dan 90 miljoen exemplaren verkocht en ongeveer zes miljard dollar aan inkomsten gegenereerd. Dat is ruim het dubbele van de film met de hoogste brutowinst aller tijden, Avengers: Endgame

De drie grootste gaming-bedrijven naar gaming-inkomsten zijn Tencent (18,3 miljard dollar aan inkomsten in 2018), Microsoft (negen miljard dollar) en Activision Blizzard (7,3 miljard euro).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen