Nieuws

Marketingdirecteur Heleen Crielaard verlaat Rabobank

Ex-topvolleybalster Heleen Crielaard (52) neemt eind oktober na 13 jaar afscheid van Rabobank. Zij was onder meer verantwoordelijk voor het sponsorbeleid van de bank en later voor alle externe communicatie.

Voormalig topvolleybalster Heleen Crielaard, onder meer spelend op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona, heeft besloten de Rabobank per 1 november te verlaten. Ze zegt toe te zijn aan iets nieuws. “Rabobank is een prachtig bedrijf waar ik met veel plezier heb gewerkt en veel kansen heb gekregen om telkens weer iets nieuws te doen en door te groeien. Maar na 13 jaar is het tijd voor iets nieuws, waar ik weer met volle passie en energie in kan duiken."

Bij Rabobank betreurt men het vertrek. De bank zegt afscheid te moeten nemen van een "markante persoonlijkheid, vakvrouw én bovenal een gewaardeerd teamlid".

Dopingschandalen

In 2006 trad ze in dienst bij de Rabobank, als hoofd sponsoring. In haar functie als hoofd sponsoring leerde ze noodgedwongen het communicatievak beheersen. De dopingschandalen in de wielersport gingen niet aan de ploeg van Rabobank voorbij. In 2012 stopte Rabobank met het financieren van het Nederlandse topwielrennen.

In een interview met Sportknowhowxl zei Crielaard: “Je sponsort altijd om een positieve impact te hebben op je merk en dat werd steeds moeilijker. Als de Rabobankcoureurs wonnen, dan kwam het in de ogen van het publiek door doping, en als ze verloren dan kwam het omdat de sponsor ze had verboden doping te gebruiken. We konden het op een gegeven moment ook niet meer goed doen en dan houdt het op.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen