Nieuws

Martijn Scholten directeur Vermogensbeheer bij MN

Martijn Scholten is per 1 oktober de nieuwe directeur Vermogensbeheer van MN, pensioenuitvoerder van de metaal-, techniek- en maritieme sector in Den Haag. Scholten treedt ook toe tot de directie van MN.

Martijn Scholten (1977) volgt Gerald Cartigny op, die sinds 2016 verantwoordelijk was voor de vermogensbeheerpraktijk van pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN. Afgelopen juli kondigde Cartigny zijn vertrek aan bij MN om verder te gaan bij Goldman Sachs.

Scholten studeerde Bouwkunde aan de TU in Delft. Aansluitend volgde hij de CFA-opleiding en haalde hij een master in veranderkunde aan de EUR. Scholten volgde ook leiderschapsprogramma’s van onder andere INSEAD en IMD.

Hij werkt sinds 2003 bij MN en is sinds 2016 directeur Fiducair Beheer, onderdeel van MN’s vermogensbeheerpraktijk.

Directievoorzitter Norbert Hoogers. “Ik ben blij dat we Martijn Scholten aan het roer van vermogensbeheer hebben. Hij kent de wetten en de spelregels, de techniek en de mensen. En hij heeft in zijn eerdere rollen bij MN veel vertrouwen opgebouwd bij collega’s en stakeholders.”

Over MN

MN verzorgt de pensioenuitvoering voor de sectorfondsen Metalektro (PME), Metaal & Techniek (PMT) en Koopvaardij en beheert een vermogen van circa 155 miljard voor diverse pensioenfondsen in Nederland. MN voert de pensioenadministratie, inkomensverzekeringen en sociale regelingen uit voor bijna twee miljoen mensen en ruim 36.000 werkgevers. Bij MN werken circa 1000 mensen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen