Nieuws

Britse dividendpareltjes

De Brexit-chaos heeft geleid tot een uittocht uit stabiele Britse dividendfondsen. Volgens Ken Wotton van Gresham House zijn de koersbodems nu wel bereikt.

De Brexit en alle politieke en macro-economische zorgen, doen veel beleggers met een grote boog om de Britse aandelenmarkt lopen. Dat geldt ook voor beleggingsfondsen die zich richten op Britse bedrijven met een stabiel dividend.

Volgens Ken Wotton van Gresham House is er sinds de keuze voor Brexit in 2016 al netto voor 20 miljard pond weggevloeid uit deze categorie beleggingsfondsen. Dat is voor fondshuizen uiteraard vervelend, maar voor beleggers biedt het kansen. Zeker bij de kleinere beursgenoteerde bedrijven liggen parels volgens Wotten voor het oprapen.

Vier voorbeelden 

Wotton noemt in zijn column Under-the-radar income stocks vier voorbeeld van aantrekkelijke bedrijven waar Gresham House ook in belegt.

  1. Pensioenfondsadviesbureau XPS Pensions Group, een specialist in actuariële waarderingen.

  2. Autoverzekeringsmaatschappij Sabre Insurance is gespecialiseerd in moeilijk te verzekeren zaken, zoals luxeauto’s, waar de grote verzekeraars geen geavanceerde data over hebben. De winstmarges zijn hoog en aandeelhouders worden regelmatig op speciale dividenden getrakteerd.

  3. Argentex is een bedrijf gespecialiseerd in het hedgen van valutarisico’s. Het bedrijf - dat eerder dit jaar naar de beurs ging - voert alleen valutastrategieën uit voor klanten en verdient aan de commissies.

  4. Ten Entertainment Group is een operator van 45 bowlingbanen en ander amusement. Wotton is ervan overtuigd dat het door voortdurende investeringen een stevig winst- en dividendgroeipotentieel biedt. Gresham House heeft zijn belang daarom onlangs vergroot.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022