Nieuws

Greenspan: Ook rente VS kan negatief worden

Het is volgens de voormalig Fed-baas Alan Greenspan slechts een kwestie van tijd totdat Amerikaanse obligaties negatieve rentes kennen.

Wereldwijd is er nu zo'n zestien biljoen dollar aan schuldpapier met negatieve rentes. En het zal niet lang meer duren voordat de VS ook te maken krijgen met obligaties met een negatieve yield, aldus Alan Greenspan.

De vergrijzing drijft de vraag naar obligties op. Greenspan: “We’re so used to the idea that we don’t have negative interest rates, but if you get a significant change in the attitude of the population, they look for coupon. As a result of that, there’s a tendency to disregard the fact that that has an effect in the net interest rate that they receive.”

Let maar op de 30-jarige staatsobligatie, aldus de voormalige baas van de centrale bank. Die staat nu nog op 1,95%, maar dat is wel een all-time low. 

Verwacht wordt dat de Fed later deze maand de rente verder omlaag zal brengen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie