Nieuws

Paniekverkoop Brexit biedt unieke koopkansen

Matt Cable, de nieuwe fondsbeheerder van het Jupiter UK Small Caps fonds, denkt dat er kort na de Brexit paniek uitbreekt, waar vooral kleine fondsen last van zullen hebben. Dat biedt fantastische koopmogelijkheden.

Matt Cable heeft een illustere voorganger bij het Jupiter UK Smaller Companies Fund: hij vervangt James Zimmerman, die het fonds vier jaar leidde met een rendement van 76%, een van de beste resultaten in de sector.

Toch heeft Cable geen zin zich bescheiden op te stellen. Hij denkt dat er een aantal fantastische jaren in het verschiet liggen dankzij de Brexit, zo schrijft Citywire.

Gedwongen verkopen

De Brexit zal volgens Cable voor paniek zorgen onder beleggers. Het aantal gedwongen verkopen van aandelen zal oplopen, doordat bijvoorbeeld bepaalde technische barrières worden doorbroken of stoploss-niveaus worden bereikt. En dat is voor het Jupiterfonds van Cable het moment om toe te slaan.

Gedwongen verkopen betekenen immers meestal flink lagere aandelenkoersen dan fundamenteel gerechtvaardigd. De Brexit - liefst zo hard mogelijk – zorgt met andere worden voor zeldzame koopjes. De belegger die deze als eerste weet op te pikken, is spekkoper op de lange termijn.

"De Brexit - liefst zo hard mogelijk – zorgt met andere worden voor zeldzame koopjes"

Matt Cable: “During times of significant macro noise and shifting sentiment, good companies are often punished alongside those that the market correctly identifies as vulnerable. This creates valuation anomalies, meaning many solid, quality companies are undervalued when viewed through a long-term lens.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's