Nieuws

Guy Henriques naar Capital Group

Capital Group benoemt Guy Henriques tot Head of Europe & Asia Distribution.

Hij treedt in november in dienst bij Capital Group en zal werken vanuit het kantoor in Londen. Henriques heeft meer dan 30 jaar ervaring in de vermogensbeheersector en was meest recentelijk bij Schroders werkzaam als Head of UK Distribution en CEO Latin America.

In die hoedanigheid leidde hij ook het Schroders Institutional Global Management Team. Eerder was Henriques in Tokio gestationeerd als President van Schroders Japan (van 2012-2016) en daarvoor was hij – aanvankelijk vanuit Londen en later vanuit Hongkong – werkzaam als Head of Official Institutions en Head of Institutional voor de regio Azië/Pacific.

Voordat Henriques bij Schroders in dienst trad, was hij Head of Asset Management bij de Bank voor Internationale Betalingen (BIS), waar hij van 1991 tot 2006 werkte. Hij vervulde hier functies in Zwitserland en Hongkong, onder meer als Head of Treasury voor de regio Azië/Pacific.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie