Nieuws

Randy Pattiselanno in dienst bij Dufas

Per 1 juli is Randy Pattiselanno begonnen als Manager Strategy & Regulatory Affairs bij Dufas. Nou ja begonnen, hij was sinds 1 september 2018 al op interim basis werkzaam voor Dufas als senior policy advisor.

Randy Pattiselanno (foto) gaat de directie en het bestuur Dufas ondersteunen bij het formuleren van de strategie en positionering van Dufas als branchevereniging. Ook adviseert hij bij het inrichten van de Dufas-organisatie met de bijbehorende rollen, taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van commissies, werkgroepen, directie en bestuur.

Een andere belangrijke taak is het vaststellen welke onderwerpen op het gebied van wet- en regelgeving prioriteit moeten krijgen. Het formuleren van statements en opinies en meedenken over stakeholderstrategieën die betrekking hebben op deze kerndossiers sluit bij deze taak aan.

De komende jaren is duurzaamheid een van de belangrijkste onderwerpen voor de assetmanagementsector. Pattiselanno is binnen het Dufas-team verantwoordelijk voor duurzaam beleggen en de regelgeving die daarvoor wordt ontwikkeld.

Achtergrond

Pattiselanno heeft sinds 2002 verschillende senior juridische functies bij ABN AMRO Bank vervuld. Hij heeft onder meer leidinggegeven aan het legal team dat ABN AMRO Private Banking juridisch adviseerde en ondersteunde op het gebied van beleg­gen. Hij was nauw betrokken bij de imple­mentatie van MiFID II binnen ABN AMRO.

Verder was hij voorzitter van de NVB Expertpool MiFID II. Eerder heeft hij bij PwC Legal Services veel ervaring opgedaan met het opzetten van en adviseren over beleggingsfondsen.

Randy Pattiselanno is lid van de Adviesraad Financieel Recht van de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen en verbonden als docent bij de door deze academie aangeboden postdoctorale Registeropleiding Financieel Recht.

Lees ook het interview met Iris van de Looij, algemeen directeur van Dufas. "Er wordt nog altijd te negatief over de sector gedacht."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen