Nieuws

Thank you, Mr. President

President Trump feliciteert zichzelf met de behaalde aandelenrendementen in juni. Maar om deze lijn voort te zetten, moet hij misschien wat minder ruziemaken.

Ik doe het ook wel eens op de redactie; mezelf een schouderklopje geven na een goed artikel. Op IEXProfs hebben we geen actief forum dat zijn mening over onze verhalen geeft (positief of negatief) en collega's hebben het vaak druk. Dus dan zelf maar.

Donald Trump heeft zichzelf ook gefeliciteerd. En wel met de rendementen op de aandelenmarkt afgelopen maand. 

Bedankt hoor :-)

Indrukwekkende cijfers

En ja, de S&P 500 beleeft de beste maand juni sinds 1955, becijferde Marketwatch. En de Dow staat op het punt het record sinds 1938 te breken.

Indrukwekkende cijfers. Maar wellicht vooral te danken aan de beloftes van centrale bankiers (wij doen alles om u te redden, altijd). 

En het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, schrijft Marketwatch ook terecht. De Russell 2000 - de index voor kleinere Amerikaanse bedrijven - blijft nu flink achter.

Ruzie maken

En ook de Dow Transportation doet het ook niet goed. De transportindex weerspiegelt de gezondheid van de economie. Iets minder dus. 

Ondertussen helpt Trump zijn eigen topaandelenrendementen ook zo om zeep door ruzies met Xi, Kim en nu de Iraniërs. Beleggers stoppen hun geld weer vaker in goud en vastgoed (en zelfs in bitcoin).

Nu maar afwachten wat er wordt gesproken op de G20. Trump is er in ieder geval al. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie