Nieuws

PIMCO lanceert emerging markets opportunity-fonds

PIMCO heeft het GIS Emerging Markets Opportunity Fund gelanceerd. Dat belegt in schuld, uitgegeven door bedrijven of overheden die verbonden zijn met de opkomende markten.

Het nieuwe Pimcofonds moet de portefeuillespreiding verbeteren, de portefeuillevolatiliteit verlagen, en een stabiele stroom opbrengsten genereren over de volledige marktcyclus.

Pimco kiest, zoals we dat van het obligatiehuis gewend zijn, voor een flexibele benadering. Het kan beleggen in obligaties in harde of lokale valuta, investment grade en niet-investment grade. PIMCO GIS Emerging Markets Opportunity Fund is beschikbaar in verschillende valuta.

Het fonds wordt beheerd door Pramol Dhawan (zie foto) , hoofd van het managementteam voor opkomende markten. Obligaties opkomende markten bieden volgens Pramol Dhawan voor actieve beleggers goede kansen om de markt voor te blijven.

"Obligaties opkomende markten vormen een inherent inefficiënte beleggingscategorie door onder meer gebrekkige informatie en volatiele marktliquiditeit. We proberen deze inefficiënties te benutten door extra rendement te boeken en de risico's te beperken."

Obligaties uit de opkomende markten wordt door menig beleggingshuis gezien als de meest kansrijke obligatiecategorie, zoals bijvoorbeeld door ABN AMRO en T. Rowe Price.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022