Nieuws

Beleggingsmatch gaat verder als Finner

Het vergelijkingsplatform Beleggingsmatch heeft zijn diensten fors uitgebreid. Daar past een nieuwe naam bij: Finner. "Iedereen die moet beleggen, kan bij ons terecht," zegt directeur en co-founder Bart Spronk.

Wie tot gisteren op zoek was naar de beste broker of vermogensbeheerder kon terecht bij Beleggingsmatch, het grootste vergelijkingsplatform voor particuliere beleggers.

Maar goed beleggen is beginnen met een plan. Daarnaast is het wel zo handig om in de tijd te ontdekken of de beleggingsresultaten overeenkomen met de uitgangspunten van dat gemaakte plan.

De oprichters van Beleggingsmatch hebben daarom de dienstverlening fors uitgebreid. Wie naar Finner surft, kan niet alleen zoeken naar de beste broker of vermogensbeheerder, maar wordt ook geholpen met het maken van een plan.

Daarnaast maakt Finner aan de hand van een persoonlijk dashboard inzichtelijk wat beleggingskeuzes opleveren. Gaat alles nog wel volgens plan?

Drie-stappen-plan

"Finner is de samenvoeging van Financial Winner," vertelt Bart Spronk. "Wij willen mensen helpen betere financiële keuzes te maken. Wij hebben daarvoor de Finner Methode ontwikkeld. Die methode bestaat uit drie stappen: Maak een plan, vergelijk en monitor."

Finner adviseert niet alleen over beleggen. Ook de pensioen- en spaarmarktmarkt worden inmiddels door het vergelijkings- en adviesplatform inzichtelijk gemaakt.

Spronk: "De pensioenmarkt is voor ons de meeste interessante mark. Er is een groeiende groep ZZP'ers en werknemers zonder pensioenvoorziening, die momenteel geen pensioen opbouwen. Zij hebben een groot probleem, dat wij willen helpen oplossen."

Dataverkoop

Met het nieuwe dienstenpalet is de doelgroep Finner danig uitgebreid. "Iedereen die moet beleggen, om wat voor een reden dan ook, kan bij ons terecht. Dat kan vanaf tien euro per maand," zegt Spronk.

Maar net als Beleggingsmatch draait Finner op het doorgeven van contactgegevens van klanten aan partijen van hun keuze.

Omdat alle financiële partijen daarvoor dezelfde vergoeding betalen, is Finner geheel onafhankelijk. De organisatie biedt geen eigen producten aan, is niet gelieerd aan financiële instellingen en maakt de markt vergelijkbaar op basis van objectieve methoden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie