Nieuws

Amundi lanceert duurzame EM-ETF

Amundi breidt z'n duurzame ETF-assortiment uit met de lancering van de Amundi Index MSCI Emerging Markets SRI.

In eerste instantie was duurzaam beleggen een zaak van actieve beleggingshuizen, maar natuurlijk laat de ETF-industrie zich niet onbetuigd. Stel een duurzame index samen en het kan met een ETF worden gevolgd.

Het Franse beleggingshuis Armundi had al vijf duurzame aandelen- en obligatie-ETF's in de aanbieding en daar is een nieuwe bijgekomen. Voor 0,25% per jaar kan nu ook worden belegd in de duurzame opkomende markten aandelenindex van MSCI.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Amundi ETF is de nummer vier ETF-verkoper van Europa. Sinds 2016 is de groei van Amundi naar eigen zeggen hoger dan die van de Europese markt.

Eind 2018 bedroeg het beheerde ETF-vermogen van Amundi 38,6 miljard euro, 3,8 miljard euro meer dan aan het begin van het jaar. "De instroom werd niet alleen gedreven door de lancering van innovatieve oplossingen, maar ook door de kosten laag te houden ten opzichte van de concurrentie," aldus Amundi.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's