Nieuws

Bank of England kan evengoed rente verhogen

De Britse rente bleef vandaag onveranderd en de economische verwachtingen zijn neerwaarts bijgesteld. Maar, dat sluit niet uit dat de rente na een zachte Brexit omhoog kan.

Bart Hordijk, valuta-analist bij Monex Europe, benadrukt dat de outlook van de centrale bank niet allemaal doom and gloom is. 

"Ja, de verwachte groei in 2019 is het laagst sinds recessiejaar 2009, maar dat komt vooral door alle onzekerheid rondom Brexit en welke effecten die plannen hebben op bedrijfsinvesteringen en de huizenmarkt. De verwachtingen van de Britse centrale bank zijn echter conservatief, zo benadrukte voorzitter Carney, en het risico is vooral opwaarts."

De arbeidsmarkt is namelijk krap, de inflatiedruk neemt toe. Het zou dan ook helemaal niet verbazen als Carney en zijn team direct een renteverhoging aankondigen als Brexit definitief een zachte wordt. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie