Nieuws

DWS introduceert ETF's op mobiliteit en AI

Zowel de Xtrackers Future Mobility UCITS ETF als de Xtrackers Artificial Intelligence & Big Data UCITS ETF zijn genoteerd op de Duitse beurs.

De Future Mobility ETF geeft beleggers toegang tot bedrijven die kunnen profiteren van de toekomstige mobiliteitstrends, zoals de opkomst van autonome voertuigen, de overstap naar elektrische en hybride voertuigen en aanverwante trends zoals de opkomst van lithiumbatterijen.

De AI-ETF biedt toegang tot bedrijven die hun toekomstige winstgroei waarschijnlijk uit ontwikkelingen zien komen als deep learning, cloud computing, beeldherkenning, spraakherkenning en chatbots.

De ETF's volgen speciaal ontwikkelde indices met een unieke filtermethode gebaseerd op AI. De methodologie is ook gericht op het identificeren van die bedrijven met de patenten die de meeste kans bieden om van deze bedrijven belangrijke toekomstige omzetgeneratoren te maken. De geografische reikwijdte van de indices is wereldwijd, aldus DWS.

De nieuwe ETF’s gebruiken een directe, fysieke replicatie en hebben een jaarlijkse all-in-fee van 0,35%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen