Nieuws

Candriam lanceert Oncology Impact Fonds

Vandaag, op Wereldkankerdag, lanceert vermogensbeheerder Candriam het fonds Candriam Equities L Oncology Impact. Dit belegt in beursgenoteerde bedrijven die producten en diensten ontwikkelen voor de behandeling van kanker. 10% van de beheersvergoeding gaat naar kankeronderzoek.

Ondanks wetenschappelijke vooruitgang is kanker nog altijd de tweede doodsoorzaak wereldwijd. "Zo'n 40% van alle mannen en vrouwen zal ooit te horen krijgen dat ze zijn getroffen door de ziekte," aldus Candriam. En dat percentage loopt volgens de vermogensbeheerder verder op. "Er wordt verwacht dat het aantal kankerdoden over de hele wereld met zo’n 60% zal toenemen, van acht miljoen tot dertien miljoen per jaar tegen 2030."

Immunotherapie, doelgerichte therapie, vloeibare weefselmonsters, tumor sequencing, nanotechnologie, robotoperaties, kunstmatige intelligentie en big data. Nieuwe technologieën zorgen voor hoop voor kankerpatiënten en hun families.

Winst voor beleggers en onderzoekers

Het nieuwe fonds Candriam Equities L Oncology Impact ondersteunt de ontwikkeling van een brede waaier aan methoden op het gebied van diagnose en behandeling en wil de baanbrekende innovaties op dit gebied identificeren. Met het fonds biedt Candriam beleggers de mogelijkheid hun geld te beleggen in een fonds dat een directe positieve maatschappelijke impact heeft.

Door 10% van de beheersvergoeding van het fonds af te staan, wil Candriam het onderzoek naar kanker door vooraanstaande Europese kankeronderzoekinstellingen ondersteunen.

Lange ervaring

Rudi Van den Eynde, Head of Thematic Equity, licht toe: “We willen bedrijven identificeren met een sterk groeipotentieel. Dankzij de diepgaande expertise van ons team zijn we hiervoor erg goed gepositioneerd. We kunnen steunen op 20 jaar ervaring met het beheer van een gespecialiseerd biotechfonds. We hebben ook twee analisten met een doctoraat en we zullen een onafhankelijk klankbord hebben in de vorm van een adviesraad waarin vooraanstaande wetenschappers op het vlak van oncologie zetelen.”

Candriam Equities L Oncology Impact is een uitbreiding van de thematische beleggingen van Cadriam. De bestaande strategieën die beleggen in biotech, robotica en demografie vertegenwoordigen inmiddels meer dan drie miljard euro onder beheer.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022