Nieuws

ABN Amro verlaagt kosten zelfbeleggen

Nadat eerder dit jaar Binck, Rabobank, Degiro, Lynx en Alex hun dienstverleningen en tarieven al hadden aangepast, volgt nu ook ABN Amro.

Veel brokers maakte de transactiekosten lager, maar strafte de passieve beleggers met een service fee. ABN voert nu ook een fikse verlaging van de transactiekosten door, terwijl de service fee niet veel verandert en voor sommige beleggers zelfs lager wordt, aldus Beleggingsmatch.

"ABN doorbreekt daarmee de trend om passief beleggen duurder te maken. Wel verdwijnt een groot aantal handelsmogelijkheden, analysetools en andere functionaliteiten."

ABN Amro was tot op heden één van de duurste aanbieders, maar met de introductie van ABN AMRO Zelf Beleggen Basis gaan vrijwel alle beleggers minder betalen, rekende Beleggingsmatch uit. 

"De nieuwe dienstverlening zal met name aansluiten bij startende beleggers of beleggers die een eenvoudige portefeuille van aandelen of fondsen willen aanhouden. Door het gebrek aan handels- en analysemogelijkheden is Zelf Beleggen Basis geen logische keuze voor actieve beleggers, daarvoor is Zelf Beleggen Plus beter geschikt."

Wijzigingen handelsplatform

  • Productaanbod wordt beperkt tot 194 aandelen, 69 ETF’s en 117 beleggingsfondsen. Overige productcategorieën vervallen.
  • Geen toegang meer tot handelsplatform “mijn Dealingroom”. U kunt alleen handelen via de eenvoudige webtrader.
  • Meer focus op duurzaam beleggen. Bij alle verhandelbare producten ziet u een duurzaamheidsindicator.

Beleggingsmatch: "Voor beleggers in Nederlandse aandelen en beleggingsfondsen is de bank na deze tariefswijziging relatief goedkoop. Maar dat slaat om wanneer er ook in buitenlandse aandelen wordt gehandeld. Voor handel in ETF’s en met name buitenlandse aandelen blijft ABN AMRO namelijk relatief duur ten opzichte van andere brokers."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen