Nieuws

Assetallocatie: Candriam bouwt overweging aandelen VS af

Candriam heeft een deel van de overweging in Amerikaanse aandelen afgebouwd ten gunste van aandelen in de eurozone en opkomende markten.

Dat schrijven Nadège Dufossé, Stefan Keller en Sébastien Le Berre van het team Assetallocatie van Candriam. De vermogensbeheerder is sinds begin juni overwogen in Amerikaanse aandelen.

Sindsdien lopen de prestaties tussen de wereldwijde aandelenmarkten en die in de VS behoorlijk uiteen. Wall Street bereikte een all time high, gedragen door de opmars van de dollar.

Volgens het team van Candriam zijn alle factoren die leidden tot de huidige sterke dollar, inmiddels verwerkt in de koersen. Dus werd het tijd om deels winst te nemen.

Steun voor de euro

De vermogensbeheerder voorziet voor de eurozone een hogere groei dan in de eerste helft van 2018 nog werd verwacht. Dat is een steun voor de euro. De assetallocatiespecialisten baseren zich onder meer op de Duitse IFO-index en de inkoopmanagersindex in de eurozone, die laten zien dat dat de economische activiteit in de eurozone robuust is.

Candriam verhoogt daarnaast de blootstelling aan aandelen uit opkomende markten, omdat de koersdaling van aandelen naar aanleiding van het handelsconflict als overdreven wordt beschouwd.

“Op het huidige niveau is het risico van het handelsconflict voldoende ingeprijsd,” vinden zij. Ze wijzen er ook op dat beleggers wereldwijd onderwogen zijn in deze beleggingscategorie, dat de uitstromen zijn gestabiliseerd en dat opkomende markten profiteren van de stabiliserende dollar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022