Nieuws

Assetallocatie: Optimix verlaagt aandelenweging in alle strategieën

Onrust rondom handel en politiek en pittige waarderingen zorgen ervoor dat Optimix een meer behoudende beleggingskoers gaat varen.

De aanhoudende dreiging van handelsbelemmeringen, de rommelige Brexit-onderhandelingen en de instabiele politieke situatie in Italië verontrusten de vermogensbeheerders van Optimix. 

Ook het afbouwen van het stimulerende monetaire beleid van centrale banken en het remmende effect dat de Amerikaanse centrale bank met haar verkrappende beleid kan initiëren, is reden om aan te nemen dat de economische groei en winstontwikkeling in Amerika piekt, aldus Optimix. 

Daarnaast valt op dat de beursrendementen dit jaar worden gedreven door een steeds kleiner wordend groepje aandelen en dat typeert doorgaans de laatste fase van de economische cyclus.

Dus kiest Optimix ervoor de aandelenweging in alle strategieën te verlagen en een behoudender koers te varen.

Hoogtevrees met FAANG

Als voorbeeld voor die kleinere groep aandelenneemt Optimix de FAANG-aandelen, de populairste techaandelen. 

"FAANG staat voor Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Soms worden hier ook nog Twitter, Tesla, Nvidia en twee Chinese aandelen, Baidu en Tencent aan toegevoegd, tezamen de FANG+ aandelen genaamd. De Amerikaanse aandelen in deze groep baren opzien door meer dan 200% rendement te behalen in minder dan twee jaar tijd."

Volgens Optimix zit er nu veel fantasie in de waardering van de technologie-aandelen. De groeiverwachtingen zijn wederom (te) hoog, vindt de vermogensbeheerder.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie