Nieuws

PGGM koopt wind- en zonne-energie portefeuille EDF Renewables

Het PGGM Infrastructure Fund heeft een overeenkomst gesloten voor de koop van 50% van de aandelen in een Amerikaanse portefeuille duurzame energieprojecten van EDF Renewables.

Deze portefeuille bestaat uit twee windparken en een zonne-energiepark. De totale capaciteit van de projecten bedraagt 588 MW.

 

De portefeuille van EDF Renewables is verspreid over drie staten in de VS. Het gaat om een 200 MW windpark in Minnesota, 154 MW windpark in Oklahoma, 234 MW zonne-energiepark in Nevada. Voor alle projecten zijn langetermijncontracten afgesloten voor de levering van elektriciteit aan sterke tegenpartijen. De verwachting is dat deze portefeuille op korte termijn verder zal worden uitgebreid.

De beleggingen dragen volgens PGGM direct bij aan de financiering van de energietransitie en zorgen met stabiele kasstromen voor goede lange termijnrendementen ten behoeve van Pensioenfonds Zorg en Welzijn en andere PGGM-klanten.

Het pensioenfonds wil in 2020 voor twintig miljard euro aan beleggingen in portefeuille hebben die direct en liefst meetbaar bijdragen aan oplossingen op het gebied van klimaat, voedsel, zorg en water. PGGM heeft nu voor een kleine zeven miljard euro belegd in klimaatoplossingen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie