Nieuws

Hans Stoter naar Axa IM

Hans Stoter, in 2015 door de bezoekers van IEXProfs nog uitgeroepen tot Dutch Investment Influential, gaat de obligatietak van Axa IM leiden. Zijn benoeming is onderdeel van een grote reorganisatie.

Hans Stoter is na zijn vertrek vorig jaar als cio bij NN IP opgedoken bij Axa IM. Daar wordt hij verantwoordelijk voor wereldwijd fixed income. Daarnaast is hij tijdelijk hoofd van de afdeling multi-asset client solutions van Axa IM.

Hans Stoter

De komst van Stoter is onderdeel van een grootschalige reorganisatie bij Axa IM. Doel van de reorganisatie is -wat anders? - beter te kunnen groeien en de concurrentiekracht verder te versterken.

Deze aanscherping van de strategie gaat ten koste van 210 banen. Daarnaast wordt er 100 miljoen euro geïnvesteerd. Dat geld wordt gebruikt om de afdeling alternatieve beleggingen te versterken, ESG-integratie te verbeteren, meer te gaan werken met big data-analyse en quant-modellen.

Ex-commando Stoter begon bij de Japanse Bank Nomura, waarna hij in 1998 bij ING IM als obligatiespecialist aan de slag ging. Vanaf februari 2013 was hij cio van eerst ING IM en later NN IP, waar Valentijn van Nieuwenhuijzen hem opvolgde.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie