Nieuws

Lewis Jones nieuw hoofd EMD lokale valuta van NN IP

NN Investment Partners heeft Lewis Jones aangesteld als Lead portfoliomanager Emerging Markets Debt Local Currency-strategieën.

Lewis Jones is bij NN IP de nieuwe verantwoordelijke voor het dagelijkse beheer van alle beleggingen in opkomende marktenobligaties (EMD) in lokale valuta. Hij werkt vanuit New York en rapporteert aan Marcelo Assalin, hoofd EMD van NN IP.

Binnen het EMD-team van NN IP werkt Jones samen met Senior portfoliomanager Daniel Wood (vanuit Den Haag, met een focus op de EEMEA-regio), portfoliomanager Johnny Chen (in Singapore, gericht op de Aziatische regio) en portfolio implementation-manager Annika Wong (Den Haag). Naast zijn rol als Lead portfoliomanager zal Lewis zich blijven richten op de regio Latijns-Amerika.

Jones is in augustus 2016 bij NN IP begonnen als Senior portfoliomanager EMD local currency in New York. Hij heeft dertien jaar ervaring op het gebied van EMD.

Ruime ervaring

Voordat Jones bij NN IP in dienst trad, was hij werkzaam op de EMD-afdeling van BNP Paribas Investment Partners en bij Fischer Francis Trees & Watts in Boston, waar hij portfoliomanager voor EMD was. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan bij onder meer State Street Global Advisors en Aviva Investors in Londen en Boston.

Jones heeft een bachelorsdiploma van de University of Alberta School of Business in Canada, is een CFA-charterholder en heeft een FRM-certificering. Jones maakt deel uit het EMD-team van NN IP, die bestaat uit negentien beleggingsprofessionals. De boetiek heeft op dit moment ongeveer tien miljard dollar onder beheer, verdeeld over het volledige EMD-spectrum.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie