Nieuws

BlackRock doet als Buffett

Net als Warren Buffett met zijn Berkshire Hathaway wil BlackRock ook buy & hold-beleggers worden in grote bedrijven.

BlackRock is van plan meer dan tien miljard dollar op te halen voor een nieuw buy & hold-fonds. De Amerikaanse vermogensbeheerder, met zes biljoen dollar onder beheer, polst momenteel bij grote wealth-fondsen, pensioenfondsen en andere grote beleggers of zij interesse hebben in te stappen in BlackRock Long-Term Private Capital, aldus Bloomberg.

 

Het nieuwe fonds zal investeringen doen van tussen de 500 miljoen en twee miljard dollar per keer en is vooral geïntereseerd in ondernemingen die iets te maken hebben/profiteren van trends zoals de vergrijzing, de groeiende middenklasse en het uitgavepartroon van millennials. 

Net als Berkshire Hathaway zal het BlackRock-fonds zijn investeringen lang aanhouden, maar zal het geen hele bedrijven kopen, alleen minderheidsbelangen. Hiermee wordt BlackRock niet alleen een concurrent van Buffett, ook van grote private equity-huizen (die overigens bulken van de centen). 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's