Nieuws

Leni Boeren opvolger Paul Gerla bij Van Lanschot Kempen

Leni Boeren zal op 5 februari 2018 aantreden als lid van de Executive Board van Van Lanschot Kempen.

Zij wordt verantwoordelijk voor assetmanagement en wordt ook voorzitter van de directie van Kempen & Co. Boeren is de opvolger van Paul Gerla, die onlangs om medische redenen is teruggetreden. De benoeming is goedgekeurd door de toezichthouder.

Leni Boeren begon haar loopbaan bij Paribas en werkte daarna in verschillende functies bij Rabobank. Ze was van 1992 tot 1997 hoofd marketing en productmanagement bij Robeco, internationaal actief in assetmanagement. Zij was vervolgens lid van de directie van Amsterdam Exchanges, waar ze na de fusie van verschillende Europese beurzen in 2000 werd benoemd in het Executive Committee van het beursbedrijf Euronext.

Zij keerde daarna terug naar Robeco Groep, waar zij van 2005 tot eind 2016 lid, en later voorzitter was van de Raad van Bestuur. Ze was ook voorzitter en CEO van Robeco Institutional Asset Management van 2014 tot eind 2016 en bestuurslid en voorzitter van DUFAS (Dutch fund & Asset management Association) van 2009 tot eind 2016. Leni Boeren is onder meer commissaris bij Air France-KLM en Tata Steel Nederland.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie