Nieuws

DNB leidt vergroeningsdrift centrale banken

Frank Elderson, directeur bij De Nederlandsche Bank, is benoemd tot de eerste voorzitter van het Network for Greening the Financial System (NGFS) dat op 24 januari bij de Banque de France in Parijs van start is gegaan.

Frank Elderson, directeur bij De Nederlandsche Bank, is benoemd tot de eerste voorzitter van het Network for Greening the Financial System (NGFS) dat op 24 januari bij de Banque de France in Parijs van start is gegaan. Het NGFS is een samenwerkingsverband tussen acht centrale banken met als doel het vergroenen van het financiële systeem. De groep bestaat uit de centrale banken en toezichthouders van Frankrijk, VK, Zweden, China, Mexico, Duitsland, Singapore en Nederland.

De genoemnde centrale banken gaan op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan het versterken van de inspanningen die nodig zijn om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Het komende jaar gaat het NGFS zich onder andere richten op het identificeren van best practices op het gebied van toezicht op klimaatrisico’s en de mogelijkheden verkennen om groene financiering op te schalen. 

Als onderdeel van dit initiatief organiseert DNB samen met de Franse en de Britse centrale bank een congres voor toezichthouders op 6 april in Amsterdam.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie