Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

InvestIQ: hoe beslist de belegger?

Nemen beleggers hun beslissingen op basis van rationeel denken? Helaas, wie denkt logisch te redeneren, handelt in feite instinctmatig. Wat aanvoelt als een geïnformeerde beslissing wordt vaak beïnvloed door onbewuste denk- en gedragspatronen.

Schroders heeft een online educatieplatform ontwikkeld: investIQ

Dit platform biedt een combinatie van inzichten uit de gedragseconomie en beleggingseducatie, om beleggers te helpen meer effectieve, beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

De kern hiervan is de investIQ-test, een korte, originele test waarmee mensen ontdekken wat voor type belegger ze zijn en zich zo bewust worden van de manier waarop zij keuzes maken.

In minder dan 8 minuten krijgt de belegger een gedetailleerd rapport waarin staat welke gedragskenmerken hen het sterkst beïnvloeden en hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan.

InvestIQ is hiermee een geschikte tool voor beleggingsadviseurs waarmee ze hun dienstverlening aan de particuliere belegger kunnen uitbreiden.

Doe de investIQ-test

Ook vindt u hier een aantal korte filmpjes waarin de belegger meer leert over beleggen en de onbewuste vooroordelen die hun beslissingen kunnen beïnvloeden.

Worden zij bijvoorbeeld beïnvloed door wat andere mensen denken en doen? Zijn zij geneigd de kans op succes te overschatten en risico's te onderschatten?

Of laten zij zich leiden door de angst om juist de verkeerde keuze te maken? Leer hier alles over.

Bekijk de video’s

Lees meer

Assetallocatie