Nieuws

Er is een winnaar: Lukas Daalder is de Dutch Investment Influential 2017

Lukas Daalder mag zich een heel jaar lang meest invloedrijke belegger van Nederland noemen. Gefeliciteerd!

U kunt stoppen met klikken, er is een winnaar bekend. Lukas Daalder, CIO van Robeco Investment Solutions, is officieel de Dutch Investment Influential 2017.

Opvallend is dat Daalder daarbij zijn eigen baas, Robeco-CEO Gilbert van Hassel, het nakijken heeft gegeven. Maar bij deze verkiezing gaat het niet om hoogste in rang, maar om invloed binnen de Nederlandse beleggerscommunity. Dat Daalder die heeft, als Robeco-strateeg en -boegbeeld, columnist en organisator van een roemruchte economenborrel, staat buiten kijf. 

Dus gefeliciteerd, alle lof namens alle beleggingscollega's die op u gestemd hebben en uiteraard van de redactie van IEXProfs.

 

Top 10

Dit is, na de finale stemronde, de volledige top tien. 

  1. Lukas Daalder (Robeco) 69,7%
  2. Gilbert van Hassel (Robeco) 65,1%
  3. Jorik van den Bos (Kempen Capital Management) 59,4%
  4. Lars Dijkstra (Kempen Capital Management) 58,7%
  5. Jack Neele (Robeco) 57,4%
  6. Jaap van Duijn (voorheen Robeco)57,4%
  7. Léon Cornelissen (Robeco) 54,6%
  8. Willem Burgers (Add Value Fund) 54,4%
  9. Frederik van Beuningen (Teslin) 52,6%
  10. Sandor Steverink (APG) 50,8% 

Eervolle vermelding is er voor onze eigen columnist Jorik van den Bos, die lang dapper stand hield tegen het Robeco-stemgeweld en een podiumplaats veroverde.

DII, zoals wij het bij IEXProfs kortweg noemen, draait echter niet alleen om de verkiezing, maar vormt met nieuws en interviews het hele jaar een vast deel van de website en het IEXProfs magazine. Tot snel dus. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie