Nieuws

Dit zijn de risico's van 2018

Hoe ziet de wall of worries, die aandelenbeleggers moeten beklimmen, er in 2018 uit? Het Franse Amundi metselde een prachtexemplaar.

Het wordt gezegd, beleggers die rendement willen maken met aandelen zullen eerst een wand van zorgen moeten beklimmen. Zonder risico geen rendement.

Maar wat zijn die risico's dan waar beleggers nu mee hebben te dealen? In de outlook voor 2008 zette het Franse Amundi AM de vele risico's onder elkaar, inclusief de kans, groot of klein, dat ze ook werkelijkheid worden.

Riemen vast!

Bij de kansrijke risico's rekent Amundi, afgezien van een stijgende olieprijs, onduidelijke brexituitkomst, lagere inflatie, op een boom bust bubble. Het is een bijzonder statemement, want de consensus rekent op meer volatiliteit en mindere rendementen voor 2018 maar zeker niet op een grote marktcrash.

naam voor SEO


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen