Nieuws

Zware twijfels over richting bedrijfsobligaties in 2018

Analisten weten zich nauwelijks raad met hun voorspellingen voor de kredietmarkt. Er hoeft maar weinig te gebeuren om een correctie in gang te zetten.

De analisten van grote effectenhuizen zijn verdeeld over de richting van de kredietmarkt in 2018. Positief is dat de economische groei zo sterk is dat het aantal wanbetalers vrijwel zeker afneemt. Van de andere kant twijfelen analisten eraan of de huidige hoge waarderingen houdbaar zijn. Er hoeft maar weinig te gebeuren om een correctie in gang te zetten.

Het verschil van mening komt volgens Bloomberg het duidelijkst naar voren bij Deutsche Bank, waar analisten verschillende meningen mogen verkondigen aan de buitenwereld. De huisvisie is dat de eerste helft van 2018 nog goed is, om in de tweede helft tegenwind te krijgen van centrale banken die de rente verhogen.

Liquiditeit

Bank of America Merrill Lynch en J.P. Morgan Chase zitten ongeveer op dezelfde lijn. Zij wijzen op de enorme liquiditeit die wereldwijd voorhanden is en de honger naar extra rendement bij met name institutionele beleggers. Dit zorgt voorlopig voor een stabiele basis.

Morgan Stanley, HSBC en Societe Generale zijn daarentegen minder overtuigd. Zij zien weinig baat voor beleggers om zo laat in de bedrijfscyclus nog in te stappen en raden eerder af om bedrijfsobligaties te kopen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie