Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

Waarde en groei gaan prima samen

Groeibeleggers komen van Mars, waardebeleggers van Venus. Het is echter al lang niet meer of, of. Er zijn meer overeenkomsten tussen de twee stijlen dan u denkt. Vier aandelenexperts in discussie over de kansen en risico's van waarde- en groei-aandelen.

Van oudsher zijn het bijna principiële keuzes: u belegt in value- óf in growth-aandelen. Maar die tijd is voorbij, zegt Michael Barakos, hoofd van het Europese aandelenteam van J.P. Morgan Asset Management. Value en growth sluiten elkaar niet uit. Sterker, ze kunnen volgens hem prima naast elkaar bestaan in één portefeuille.

Barakos: “Er zijn meer overeenkomsten tussen de twee stijlen dan je zou denken. Het is heel goed mogelijk dat bedrijven zowel value- als growth-eigenschappen kunnen vertonen. In onze stijlportefeuilles kom je zulke aandelen ook regelmatig tegen.”

"Er zijn meer overeenkomsten tussen de twee stijlen dan je zou denken"

Discussie

Michael Barakos en Nicolas Deblauwe, Hoofd J.P. Morgan Asset Management Benelux, ontvingen Didier Duret, CIO Private Banking ABN AMRO Bank, en Nathan Levy, investment manager van ING Investment Office, om het te hebben over de kansen en risico's van de twee beleggingsstijlen.

In deze eerste aflevering van de nieuwe rubriek Investor Match vindt u de highlights van deze rondetafeldiscussie. Ook kunt u fragmenten bekijken van het interview dat achteraf plaatshad met Michael Barakos. 

Lees meer

Assetallocatie