Nieuws

Hedgefondsen negatief over het pond

Hedgefondsen zijn uitgesproken negatief over het Britse pond. Over de richting van aandelen- en obligatiekoersen zijn de meningen verdeeld.

Internationale hedgefondsen blijven voorzichtig met hun beleggingen in Groot-Brittannië, blijkt uit een onderzoek van Lyxor. Bij aandelen is er een voorkeur voor internationaal actieve bedrijven. Verder zijn de fondsen uitgesproken negatief over de richting van het Britse pond.

De zogenoemde CTA-hedgefondsen, die gespecialiseerd zijn in de handel met opties en futures, zijn nog het minst negatief over het Britse pond. Macro-fondsen – die vooral kijken naar de economische groei en politieke risico’s zoals de Brexitonderhandelingen – zijn wat dat betreft duidelijker.

Hogere rente

De CTA’s zijn verder licht positief over aandelen en obligaties, terwijl macro-fondsen alleen positief zijn over aandelen. Over obligaties zijn zij pessimistisch, vanwege een verwachte stijging van de rente bij een tegelijkertijd afzwakkende economische groei.

Voor long-short-hedgefondsen geldt dat ze een voorkeur hebben voor largecaps, terwijl bedrijven die afhankelijk zijn van de binnenlandse markt worden geshort.

Dat geldt onder andere voor detailhandelsbedrijven, mediaconcerns en bedrijven uit de vrijetijds- en vastgoedsector.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen